Caladrius Holding AB förvärvar O Bodins Maskin AB


Caladrius Holding AB, ägare av Hagabergs Mekaniska AB har idag den 29 april, 2019 förvärvat samtliga aktier i O Bodins Maskin AB. Båda företagen verkar inom samma marknad och kompletterar varandra mycket bra. Bodins är specialiserat på få-styckstillverkning och truckombyggnader och Hagabergs på större serier. Förvärvet av Bodins innebär att kunderna erbjuds ett bredare sortiment av produkter och tjänster, en utökad produktionskapacitet och mer flexibel produktion.


Båda verksamheterna fokuserar på den viktiga nordiska marknaden. Genom detta förvärv läggs grunden för en fortsatt expansion i Norden och övriga Europa. Bodins och Hagabergs kommer fortsätta att vara självständiga bolag och fokusera på att utveckla sina respektive produkter och tjänster i nära samarbete med kunder och användare. Linda Svensson, VD Bodins samt Magnus Larsson, VD Hagabergs kvarstår i sina respektive roller. Styrelseordförande i båda bolagen är Michael Mononen.


“Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att möta framtidens utmaningar med större kraft och bredare kunskap” säger Linda Svensso. ”Att samla så mycket erfarenhet och kompetens inom samma familj ger oss ännu bättre förutsättningar att kunna överträffa våra kunders förväntningar”, berättar Magnus Larsson. ”Vi är väldigt glada över förvärvet av Bodins. Affären är ett steg i vår ambition att bygga en grupp av nischade företag inriktade på leverans av produktlösningar och tjänster inom materialhantering”, framför Michael Mononen.


För ytterligare information kontakta: 


Michael Mononen, Ordförande på 070-585 72 69 eller michael.mononen@caladriusholding.se


Linda Svensson, VD Bodins på 0583-57 50 12 eller linda@bodinsmaskin.se


Magnus Larsson, VD Hagabergs på 072-7023080 eller magnus@hagabergs.se


Hagabergs utvecklar, tillverkar och marknadsför redskap för truckar och entreprenadmaskiner relaterade till något av områdena lyft, last eller materialhantering. Se vidare  www.hagabergs.se


Bodins Maskin AB är ett producerande företag med inriktning på Materialhantering. Vi tillverkar det klassiska integrerade C-rörsaggregatet och tillhandahåller även aggregat av rundstångs- och påhängsmodell. Våra ledord i utformningen av våra produkter är och har alltid varit "så god genomsikt som möjligt för truckföraren". Se vidare www.bodinsmaskin.se

 
PRODUKTER
LYFTKAPACITET: 2000-5000 KG
LYFTKAPACITET: 2000-8000 KG
LYFTKAPACITET: 6000-16000 KG
LYFTKAPACITET: 8000-16000 KG
LYFTKAPACITET: 2000-2500 KG
OM OSS
Hagabergs är en ledande leverantör av hydrauliska integrerade gaffelspridaraggregat och relaterade produkter. Den unika konstruktionen och funktionen med bland annat suverän genomsikt för föraren gör våra aggregat till det perfekta valet för de flesta truckar och entreprenadsmaskiner - oavsett fabrikat eller modell.
HISTORIA
Den svenska tillverkningsindustrin har en lång historia och historien om Hagabergs är en del av den traditionen. Grundat på släktgården Hagabergs av Christer Granqvist 1984, specialiserade sig företaget snabbt på integrerade kundanpassade gaffelspridningsaggregat, ett självklart val för truckar på den skandinaviska marknaden. En marknad som sedan länge varit i framkant när det gäller nytänkande och säkerhet i materialhantering. Idag har Hagabergs 27 anställda och är en av de ledande tillverkarna av truck aggregat i Skandinavien med mer än 30'000  producerade aggregat sedan starten.
VERKSAMHETSPOLICY & FILOSOFI
Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö

Hagabergs utvecklar, tillverkar och säljer redskap för truckar och entreprenadmaskiner relaterade till något av områdena lyft, last eller materialhantering. Verksamheten skall styras utifrån en fastställd vision, affärsidé och mål på ett sådant sätt att lagar, regler och gällande standarder inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö uppfylls eller överträffas. Kundernas nuvarande och förväntade krav samt önskemål skall identifieras och genomsyra vårt dagliga arbete och vår företagskultur. Detta leder till en ömsesidig utveckling av företaget, dess kunder och leverantörer. Vi utvecklar vår verksamhet och ökar vår förmåga genom ständiga förbättringar inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö samt produktivitet. Inom miljöområdet gäller detta främst materialförbrukning och transporter.
SPECIAL PRODUKTION
Skulle det breda produktprogrammet inte passa era behov har vi närmast gränslösa resurser för att skräddarsy kundunika lösningar och även modifiera truckar. Vi både kundanpassar specialprodukter och tillverkar stora serier. All produktion sker i egen verkstad och vi har en egen teknisk konstruktionsavdelning. Detta innebär flexibilitet genom hela produktionskedjan samt mervärden som korta ledtider, full tillgång till reservdelar och rådgivning före och efter tillverkning.
LEDIGA TJÄNSTER
none
Montör sökes


Vi söker montör till montageavdelningen av hydrauliska spridaraggregat.

Dina arbetsuppgifter: innefattar i första hand montage och testning av hydrauliska spridaraggregat, annat verkstadsarbete kan förekomma.

Din profil: Vi söker dig som har gediget teknikintresse samt verkstadsvana.
Att kunna läsa och förstå ritningar är ett krav då det förekommer dagligen i dina arbetsuppgifter.
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är ödmjuk, lyhörd och har sinne för teknik.
Du är initiativrik och har god analytisk förmåga.Frågor om tjänsten besvaras av vår produktionschef Jan Boberg på mobil 076 140 41 94 eller jan.boberg@hagabergs.se
none
KONTAKT

Hagabergs Mekaniska AB     I    ADRESS:  Box 88 695 22 Laxå Sweden    I    BESÖKS- OCH LEVERANSADRESS: Logistikvägen 695 72 Röfors    I    TELEFON:+46 584-140 40    I    info@hagabergs.se    I    order@hagbergs.se    I    reservdelar@hagabergs.se

VÅRT ARBETSTEAM >>
It takes an outstanding team to create extraordinary quality
webmaster: lexigo